Serien-Liber-Mundi, Norsk Fantasy, Lytt til kapittel 1, Alene

Serien-Liber-Mundi,
Norsk Fantasy,
Science Fiction,
Norsk Fantasyforfatter R.R. Kile
Spenningsbøker,
Fremtidskrim

Lytt til Alene! 3. bok i serien Liber Mundi.
Serien Liber Mundi, Norsk Fantasy, Mundi, Norsk Fantasyforfatter R.R. Kile. Norsk Science Fiction, Spenningsbøker, Fremtidskrim.
Serien-Liber-Mundi, Norsk Fantasy Norsk Fantasyforfatter R.R. Kile. Dette er spenning.
Serien-Liber-Mundi, et halsbrekkende eventyr av Norsk Fantasy. Denne 2. boka i Serien Liber Mundi tar oss med inn i et nervepirrende opprør mot Konglomeratet, den 8. verdensdel som består av Dalene, Klosterdalen og Kildedalen, pluss et stort areal med ødeland der ingen bor. Det kommer helt uforberedt på alle. De mener å ha ryddet opp etter det forrige opprøret, at de har kontroll. Dette er Science Fiction, og det er spennende.Norsk Fantasy, Norsk Science Fiction, Fiksjon-Fremtidskrim, Spenning, Norsk Fantasyforfatter R.R. Kile, Serien Liber Mundi. Seks bøker er utgitt, Kistepakta, Alene, Ei løvinnes hjerte, Vi sank i hav, Lysglimt på snø, Den røde steinen. Neste bok i serien er under utarbeidelse under tittelen RundløperReikin Jernstein

har helgeplaner. Samboeren hans, Livia, har venninnehelg. Han har derfor tenkt å tilbringe helga i Rahangadalen i Urleiven der han på et tidligere tidspunkt har sett løver. Han har bestilt rom langs Rhangafloden, men da han oppdager løver bestemmer han seg for å slå leir og avbestiller rommet.

å observere løver viser seg å være drepende kjedelig. Men han holder ut og legger planer for hvordan han skal lage en forskningsstasjon som Livia også vil sette pris på. Han er nemlig overbevist om at det er løveunger i ei hule han antar ligger der og som er løvinnenes tilholdssted. Hannløva kaller han Domino.

Domino brøler

I det samme hører Reikin et tordnende lyd. Randori demningen gir etter. Vannet fosser rett mot ham. Han får hesten sin Saira inn i skipet. De starter. Skipet er dødt. Nå står det om livet. Det gjelder å redde hesten. Heldigvis har han trent med henne slik at hun kan følge rytter i lufta. Nå blir det viktig at treninga har båret frukt.

Før han aner det befinner Reikin seg i den ene farefulle situasjonen etter den andre. Han står helt alene og verden avhenger av at han greier å ta riktige beslutninger.

Vårt år null er vår sivilasjons endelikt.

Desillusjonert og i den ytterste fortvilelse kommer en ung mann Reikin Jernstein til Dalene. Der finnes det ikke folk. Naturen er fruktbar. Fra denne plassen begynner gjenoppbygginga av den nye verden. Overlevende etter katastrofen står skulder ved skulder og bygger verden sammen. Uheldigvis gjelder det ikke alle. Noen vil gjøre folk til slaver av sin vilje, vil bygge et hierarkisk system der noen bestemmer og de mange lyder.

Det blir en krig mellom disse to fraksjonene.

De gode vinner, de som følger folket i Dalene. Den store gjenoppbygginga og den store krigen ledes fra Konglomeratet. Det er spådd at det en gang skal komme en kistebærer fra Voksteren, en av verdensdelene. Han skal finne en død mann hengen i et tre med øynene stukket ut. Det skal innlede endringsårene. Da skal det ble en endelig krig mellom de som søker makt og de som søker frihet for alle. Denne krigen har nå begynt. Unn deg litt spenning. Bli med på eventyr.


Serien Liber Mundi, Norsk Fantasy, Norsk Scinece Fiction,  Norsk Fantasyforfatter R.R. Kile. Spenningsbøker, Fremtidskrim.
Serien Liber Mundi, Norsk Fantasy, vil du lese flere dikt, trykk på bildet!  • Den røde steinen, Norsk Fantasy, Norsk Science Fiction, Fiksjon-Fremtidskrim, Spenning, Norsk Fantasyforfatter R.R. Kile, Serien Liber Mundi. Seks bøker er utgitt, Kistepakta, Alene, Ei løvinnes hjerte, Vi sank i hav, Lysglimt på snø, Den røde steinen. Neste bok i serien er under utarbeidelse under tittelen Rundløper
  • Norsk Fantasy, Norsk Science Fiction, Fiksjon-Fremtidskrim, Spenning, Norsk Fantasyforfatter R.R. Kile, Serien Liber Mundi. Seks bøker er utgitt, Kistepakta, Alene, Ei løvinnes hjerte, Vi sank i hav, Lysglimt på snø, Den røde steinen. Neste bok i serien er under utarbeidelse under tittelen Rundløper
  • Norsk Fantasy, Norsk Science Fiction, Fiksjon-Fremtidskrim, Spenning, Norsk Fantasyforfatter R.R. Kile, Serien Liber Mundi. Seks bøker er utgitt, Kistepakta, Alene, Ei løvinnes hjerte, Vi sank i hav, Lysglimt på snø, Den røde steinen. Neste bok i serien er under utarbeidelse under tittelen Rundløper
  • Norsk Fantasy, Norsk Science Fiction, Fiksjon-Fremtidskrim, Spenning, Norsk Fantasyforfatter R.R. Kile, Serien Liber Mundi. Seks bøker er utgitt, Kistepakta, Alene, Ei løvinnes hjerte, Vi sank i hav, Lysglimt på snø, Den røde steinen. Neste bok i serien er under utarbeidelse under tittelen Rundløper.
  • Norsk Fantasy, Norsk Science Fiction, Fiksjon-Fremtidskrim, Spenning, Norsk Fantasyforfatter R.R. Kile, Serien Liber Mundi. Seks bøker er utgitt, Kistepakta, Alene, Ei løvinnes hjerte, Vi sank i hav, Lysglimt på snø, Den røde steinen. Neste bok i serien er under utarbeidelse under tittelen Rundløper
  • Norsk Fantasy, Norsk Science Fiction, Fiksjon-Fremtidskrim, Spenning, Norsk Fantasyforfatter R.R. Kile, Serien Liber Mundi. Seks bøker er utgitt, Kistepakta, Alene, Ei løvinnes hjerte, Vi sank i hav, Lysglimt på snø, Den røde steinen. Neste bok i serien er under utarbeidelse under tittelen Rundløper


Neste bok i serien er under utarbeidelse under tittelen: Rundløper.Norsk Fantasy, Norsk Science Fiction, Fiksjon-Fremtidskrim, Spenning, Norsk Fantasyforfatter R.R. Kile, Serien Liber Mundi. Seks bøker er utgitt, Kistepakta, Alene, Ei løvinnes hjerte, Vi sank i hav, Lysglimt på snø, Den røde steinen. Neste bok er under utarbeidelse under tittelen Rundløper.
Liber Mundi, Rundløper.
Et stort opprør er slått ned i Konglomeratet.

Oppryddingen leder til at syv ulike herskere og kretsen rundt dem blir avslørt og ryddet opp i. Konglomeratet regner med at jakten på klonene vil opphøre. Reikin trener Luna med Raimån som trener. Raimån inviterer ham til Luna fjellet. Reikin er ikke informert om at det eksisterer et fjell i hver selfe, der den selvforsvarsgreinen har sitt hovedsete ute i verden. I hver selfe er det en hovedtrener i Konglomeratet. Denne er også storleder for selfen uten i verden.

Månes forteller Reikin at han anser ham som moden nok til begynne gjennomvandringen fra fjell til fjell, Det krever at du har nådd til gradering 7 i alle selfer. En slik gjennomvandring kalles en Rundløper. Dette skal forberedes av de syv storlederne. Raimån er stor leder i Luna.

Reikin blir kontaktet av Månes.

Vesle Lunnie, Raimåns barnebarn er ikke blitt levert tilbake til faren etter et besøk til Luna fjellet. Faren er ikke særlig blid over dette. Lunaia, Lunnies mor er død, drept av at det gikk av en bombe i Reikin og Livias hus i Liljedalen. Månes ber Reikin om hjelp til å finne sin far og niese. Mens de leter så viser det seg at alle storlederne i Konglomeratet er forsvunnet. De har tatt med seg et familiemedlem.

De finner ingen.

Flere nestledere nektes tilgang til fjellet. Folk er ute og leter etter de som er forsvunnet uten å finne dem. Snart befinner Reikin seg i et rundløp han aldri hadde forestilt seg.Norsk Fantasy, Norsk Science Fiction, Fiksjon-Fremtidskrim, Spenning, Norsk Fantasyforfatter R.R. Kile, Serien Liber Mundi. Seks bøker er utgitt, Kistepakta, Alene, Ei løvinnes hjerte, Vi sank i hav, Lysglimt på snø, Den røde steinen. Neste bok i serien er under utarbeidelse under tittelen Rundløper

Hvorfor skal vi lese disse bøkene, Randi?De er viktige bøker i tida. Selv om de foregår 7000 år frem i tid, er bøkene et speil av vårt samfunn, men også motsatsen. Vi står i store utfordringer. Vi har nettopp gjennomlevd en verdensomspennende pandemi. Det minner oss om hvor skjørt livet kan være. Russland har krysset grensa til Ukraina og gått til krig. Bare tanken ville være en utopi for noen år siden. Riktignok gikk de inn og tok Krim i 2014, men denne angrepskrigen hadde vi knapt sett for oss.

Men hva har denne krigen med dine bøker å gjøre?

Alt og ingenting. Alt er helt annerledes i mitt fremtidsunivers og likevel helt likt. Her er det ikke land. Verden er delt inn i verdensdeler. Alle har en felles lov, et felles språk, samme økonomi. Penger har så godt som ingen betydning, ikke religion heller. Verden består av ett folk som arbeider sammen for en jord der alle skal ha det godt. Alle har frihet innenfor loven.

Problemet er at det er et opprør. Opprørerne vil ikke leve under de restriksjoner som løven gir. Den er utarbeidet på grunnlag av en plan som ble laget ved år null, altså vår jords ødeleggelse. Den skal forhindre at det som skjedde, at bror sto mot bror, Venner mot venner, land mot land skulle skje igjen. Opprørerne vil ha verdensherredømmet.

Kan opprøret lignes med en krig?

Nei, egentlig ikke. Opprørerne jobber i det skjulte. Hvis ikke ville de ha blitt stoppet. Tanks og kanoner, at man slipper bomber over store områder, nei det skjer ikke. Opprørerne trenger bare å ta kontroll med Konglomeratet, den åttende verdensdel. Klarer de det, har de verden i sin hånd. Foreløpig er det der opprøret står, men i menneskelig grusomhet står ikke opprørerne tilbake for det som ellers skjer mellom mennesker som står i mot hverandre.

Det betydningsfulle er folk, evnen til å sette seg selv til side for saken, kunne stå i sannheten og gjøre det rette. For kan man det, vil man ikke la tyranner ta makt og stjele friheten fra folk. Opprørernes mål er en hersker på toppen. Det har verden aldri opplevd siden våre dager, og de som følger opprøret har ingen anelse om hva det vil føre til.

Hva er Konglomeratet?

Det er stedet der de bygde verden opp igjen fra, et fruktbart sted med rent vann midt i alle ødeleggelsene. Verden styres etter storslåtte idealer. Ære. Vi har et land som Iran der kvinner drepes for å vise hår, folk henges for å protestere, de dømmes for å føre krig mot Gud. Det er en galskap som aldri kunne skje i denne fremtidsvisjonen. Men for å forhindre at sånt skjer, så må man ha sin menneskelighet inntakt, vite å gjøre det rette, ikke søke makt, være noen medløper. Sånne tanker er viktige for verden. Vi er bedre enn Iran og Russland, men da må vi ville være det.Serien liber Mundi, Norsk Fantasy, Forfatter R.R. Kile,
Serien Liber Mundi, norsk Fantasy