Science-Fiction, Serien Liber Mundi, Lytt til kapittel 1, Kistepakta.
Science-Fiction,
Serien Liber Mundi
Norsk Fantasy,
Fantasy,
Norsk Fantasy forfatter R.R. Kile
Norske Spenningsbøker,
Fremtidskrim.Science-Fiction, lytt til første kapittel i første bok av serien Liber Mundi, Kistepakta.
Science-Fiction, Serien Liber Mundi Norsk Fantasy, Spenningsbøker, Fremtidskrim. Lytt til 1. kapittel av Kistepakta.
Science-Fiction, Serien Liber Mundi Norsk Fantasy, Spenningsbøker, Fremtidskrim.


Lytt til kapittel 1, Science-Fiction, en spenningsroman.Science-Fiction serien Liber Mundi, en spenningsroman der handlinga skjer langt inne i fremtida et sted. Vår verden er ødelagt. De som har overlevd, bygger verden opp igjen. Det blir en krig mellom de som vil gjøre folk til slaver av sin vilje og de som tror på likeverd og frihet for alle. Frihetens folk vinner, men de må hele tida være våkne for opprør. Det er en spådom som sier at det en gang vil fødes en gutt en kistebærer, ved denne fødselen initieres endringsårene. Det vil være tegn i tida som forteller at tida er inne. Ikke noe er som det pleier. I disse årene vil den siste krig komme, en endelig seier for de som søker frihet for alle eller de som vil gjøre verden til et slavetreir.

Science-Fiction, Konglomeratet er en åttende verdensdel.

Den består av to daler, Klosterdalen og Kildedalen. Forøvrig består det av ødeland. Det var fra disse dalene at gjenoppbyggingen av verden fant sted. Man var opptatt av at det som skjedde, aldri skulle skje igjen. I Konglomeratet bor det mennesker fra alle syv verdensdeler. Folk derfra sitter i verdensrådet, og i andre vesentlige råd og utvalg. Det er for å sikre at alle beslutninger valideres etter den plan som en gang ble lagt for å hindre en ny katastrofe.

Den nye verden ble bygd etter parolene, frihet, likhet og brorskap.

Kjærligheten som prinsipp er forsøkt bygd inn i samfunnstrukturene. Kjærlighet kan bare skjenkes der det er frihet. Det er et samfunn uten noen form for overvåking. Friheten innenfor loven må være absolutt. Verdensdelene følger samme lov, men noen individuelle justeringer. Alle steder er styrt etter demokratiske prinsipper, men beslutninger som går på tvers av Planen som ble lagt ved år null stoppes. Det er et felles språk i hele verden. Kulturen er den samme. Under gjenoppbygginga gikk man bort fra alle religioner. Det måtte bli slutt på at folk kranglet om religiøse spørsmål. Religion ble en privatsak. Unger skulle ikke oppdras til religion i skolen.


Vers rettet til kapittelet. Science Fiction, Norsk Fantasy, Serien Liber Mundi, Lytt til Kistepakta, første kapittel.
Vers rettet til kapitlet, Science-Fiction, Serien Liber Mundi, Norsk Fantasy, Spenningsbøker, Fremtidskrim
Science-Fiction. Bok fem i serien er under utarbeidelse under arbeidstittel, Vi sank i snø.


Science-Fiction. Den 5.boka i serien er under utarbeidelse under arbeidstittelen, Lysglimt på snø.
Science-Fiction. Den 5.boka i serien er under utarbeidelse under arbeidstittelen, Lysglimt på snø.


Reikin og Livia har flyttet til Liljedalen, Reikins barndomshjem. Ordelia, husholderen og Grolin, gartneren, har flyttet sammen med dem. De er lykkelige. Livia venter barn. Nedkomstdagen nærmer seg. Reikin reiser til Konglomeratet på Rådsmøte alene.

Reikin mottar en melding om at hun drar til legen siden hun føler seg uvel. Under en pause kontakter han henne. Hun svarer ikke. Han skriver en melding for å får vite om han bør komme hjem. Hun svarer ikke.

Reikin vil ha med seg ei jordmor fra Konglomeratet for å bistå under fødselen. Han arrangerer for det, før han reiser hjem. Mens han driver og fikser sjekker han displayet. Ingen svar. Han kontakter henne. Denne gangen svarer hun, men det er et underlig svar. Hun har falt og mener at hun trenger en lege. Hun avslutter. Han kontakter henne igjen. Denne gangen svarer hun ikke.

Reikin spør Grolin hvorfor han ikke har kjørt Livia til legen.


Han får ikke svar. Det tikker inn en underlig melding fra Livia. Han spør om barnet har det bra. Hun skriver ja.

Reikin reiser hjem. Da han kommer til sykehuset får han vite at det ikke har vært noen Livia Jernstein der i dag. Hun er ikke satt opp med time før om en uke. Nå blir han skikkelig redd. Hendelser eskalerer. Det utvikler seg dramatisk. Ingen aner hvor Livia er. De må finne henne.

Da er det bare å glede seg til fortsettelsen.

Hvorfor mener du at folk skal lese disse bøkene, Randi? Det er Fantasy, hva har det å si for vår tid?

Serien er et speil for vår tid. Det skyldes det som skjedde og måten de som overlevde utslettelsen valgte å takle det, sikre gjenoppbygginga. De ville forhindre at dette skulle skje igjen. Derfor analyserte de hva som hadde skjedd, før det skjedde. Det var nettopp vår tid. Derfor viser handlinga stadig tilbake til vår verden, måten vi levde på.

Det høres ikke særlig naturlig ut. Er det ikke snakk om at det har gått 7000 år?

Jo, men nettopp for at det ikke skulle skje, lagde de et sikerhetsnett. De opprettet den 8.verdensdel, Konglomeratet, Konglomeratets oppgave er nettopp å sørge for at ingen glemmer det som skjedde. Når det kommer forslag til politikk, som viker med Planen, er det deres oppgave å påpeke dette og endre forslaget.

Det høres vel ikke helt naturlig ut. Du snakker om hele verden.

«Ja, men det er samme lov i hele verden, samme språk og samme økonomi. Det er opprettet verdensråd innenfor det meste som arbeider innenfor ulike fagfelt. Der sitter rådsmedlemmene fra Konglomeratet. I konglomeratet er det grupper som har studier av vår tid som sin oppgave. Hovedpersonen i boka er Kistebærer, en oppgave som forvaltes av Konglomeratet. Han kommer derfor nær opptil vår tid.